Home » Local » Forțele de Muncă Vaslui lansează mai multe programe de formare profesională gratuite pentru şomeri

Forțele de Muncă Vaslui lansează mai multe programe de formare profesională gratuite pentru şomeri

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează mai multe programe de formare profesională gratuite pentru şomeri.

În perioada următoare, şomerii se pot înscrie pentru a participa, în luna aprilie,  la următoarele programe: agent de securitate; lucrator comercial; îngrijitor bătrâni la domiciliu; ajutor de bucătar.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport”, a spus Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Şomer este persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani şi până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare; starea de sănătate şi capacităţile fizice şi psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci; este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare.

Şomerul înregistrat îndeplineşte cumulativ condiţiile menţionate anterior şi care se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, dupa caz, reşedinţa ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcţionează în condiţiile prevăzute de lege, în vederea obţinerii unui loc de muncă.

„Şomerii neînregistraţi care doresc să se înregistreze în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv, informare consiliere, medierea muncii, formare profesională se vor prezenta la sediile din Vaslui, Bârlad şi Huşi”, a adăugat Laura Toporăscu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*