Home » Local » A fost instalat un lift exterior pentru acces în secția de oncologie din Pavilionul TBC

A fost instalat un lift exterior pentru acces în secția de oncologie din Pavilionul TBC

Constructorii au reușit să finalizeze instalarea unui lift exterior pentru acces în secția de oncologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui din Pavilionul TBC.

Conducerea Consiliului Județean Vaslui a precizat că la secția de oncologie mai este nevoie de o sistematizare pe verticală și se fac demersuri pe lângă constructori pentru a finaliza lucrările cât mai repede. În prezent, bolnavii aflați în cărucioare sunt târâți de alte persoane până la ușa medicului.

Secția de oncologie funcționează la etajul Pavilionului TBC, clădire care este situată în preajma SJU Vaslui.

În ultimii ani, CJ Vaslui a investit sume de bani pentru a reabilita clădirea, care se afla într-un avansat grad de degradare. Pavilionul TBC este o clădire de patrimoniu încadrată în categoria B, fiind construită în jurul anului 1.800.

SJU Vaslui a fost modernizat în totalitate printr-un proiect cu finanțare europeană, prin POR 2007-2013. Proiectul a avut o valoare totală de 71.002.115 lei, din care 56.220.989 lei a fost finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a Guvernului României, iar 14.781.126 lei a reprezentat contribuția proprie a CJ Vaslui.

Din valoarea totală a proiectului, a fost furnizată aparatură medicală în valoare de 9.974.331 lei: computer tomograf, mamograf, două artroscoape şi un laparoscop pentru sălile de operaţii, cinci mese de operaţie etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: