Home » Local » Cetățeni din Republica Moldova opriți la frontieră, după ce au încercat să intre ilegal în România

Cetățeni din Republica Moldova opriți la frontieră, după ce au încercat să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu au depistat doi bărbați cu cetăţenie Republica Moldova care au traversat râul Prut înot, cu intenţia de a intra ilegal în România.

În data de 17 martie a.c., în jurul orei 16.25, poliţistul de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu, care executa atribuțiile în calitate de personal de serviciu în dispecerat, a observat prin intermediul tehnicii specifice de supraveghere, pe direcţia localităţii Cârja, judeţul Vaslui, două persoane de sex masculin care nu-și justificau prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au interceptat și legitimat persoanele în cauză. Deoarece bărbații, cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 54 de ani, respectiv, 21 de ani, nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu în vederea continuării cercetărilor.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză  au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi cetățeni ai statului vecin au traversat râul Prut înot, pe direcţia localităţii Cârja, încercând să intre ilegal în România, unde să-şi găsească un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat,  la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*