Home » Local » Autoturism furat din Franța, oprit la Albița

Autoturism furat din Franța, oprit la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca BMW, care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța.

În data de 18 martie a.c., în jurul orei 21.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 40 de ani, care transporta, cu ajutorul unei platforme, un autoturism marca BMW, an fabricație 2023, înmatriculat în Franța.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, la data de 17.02.2024.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, în urmă cu o lună, a achiziționat autoturismul în cauză de la patronul firmei la care a lucrat, în Franța, achitând din prețul stabilit al autoturismului, de 25.000 de euro, doar 10.000 de euro. Acesta a motivat că restul sumei de 15.000 de euro reprezintă contravaloarea serviciilor pe care le prestase în Franța, pentru șeful său, și pentru care nu fusese plătit. Bărbatul a subliniat că aceste aspecte au fost stabilite de comun acord cu fostul proprietar, în momentul perfectării actelor și că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 123.250 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*