Home » Administratie » Șantier deschis! Constructorii încep lucrările de modernizare la varianta ocolitoare a municipiului Vaslui

Șantier deschis! Constructorii încep lucrările de modernizare la varianta ocolitoare a municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui a predat amplasamentul pentru realizarea obiectivului de investiții stada Decebal. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere, respectiv 18 martie 2024. Valoarea contractului se ridică la suma de 29.550.945 lei cu TVA.

Proiectul de reabilitare a străzii Decebal din municipiul Vaslui a fost scos la licitație pentru executare cu aproximativ 2 ani în urmă, însă procedurile de soluționare a contestațiilor au trenat începerea lucrărilor.

Principalele lucrări propuse vizează: amenajare carosabil, amenajare trotuare și pistă de bicicliști, înființare de 2 sensuri giratorii (zona Kaufland și intersecția cu str. Hușului), amenajarea unui sens giratoriu provizoriu în zona CRAV, amenajare spații verzi, montare 158 stâlpi iluminat stradal etc.

„Iată că, după un proces laborios, obiectivul de investiții str. Decebal este, în cele din urmă, în etapa de inițiere a realizării efective a lucrărilor, fapt care ne bucură. Peste un an vom avea o stradă și trotuare modernizate, un trafic rutier fluidizat prin realizarea sensurilor giratorii, o pistă de biciclete și lucrarea de canalizație a cablurilor, ceea ce înseamnă realizarea de canale tehnice astfel încât, prin amplasarea în subteran a firelor, stâlpii de iluminat nu vor mai fi afectați de greutate, iar spațiul vizual astfel creat va fi mai liber”, a spus Lucian Braniște, viceprimarul municipiului Vaslui.

Strada Decebal, actuala variantă de ocolitoare a municipiului Vaslui, va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*