Home » Local » Grupul Psaltic al Catedralei Episcopale din Huși a câștigat premiul I la Festivalul de Muzică Corală „Buna Vestire”

Grupul Psaltic al Catedralei Episcopale din Huși a câștigat premiul I la Festivalul de Muzică Corală „Buna Vestire”

Grupul Psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși a câștigat premiul I la cea de-a XXXII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire”, care a avut loc duminică, 24 martie 2024, la Casa de Cultură din localitatea Fundu Moldovei.

În cadrul festivalului, Grupul Psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” a participat la secțiunea Grupuri de muzică psaltică. Repertoriul abordat a fost compus din Slava „Neispitită de nuntă”, glas IV plagal, adaptată de Ștefanache Popescu după Anton Pann, Terirem în glasul I al lui Anton Pann și piesa patriotică „Pe-al nostru steag” de Ciprian Porumbescu.

În dimineața aceleiași zile, membrii grupului au participat la slujba Sfintei Liturghii în Parohia „Sf. Dimitrie cel Nou”, Fundu Moldovei.

„Mulțumim Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, care ne-a oferit binecuvântarea, sprijinul și încurajarea pentru a participa la acest eveniment”, a menționat arhidiaconul Cosmin-Vlăduț Mironescu, coordonatorul Grupului Psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*