Home » Administratie » Orașul Negrești riscă să fie blocat! Acuzații grave la adresa conducerii CJ Vaslui

Orașul Negrești riscă să fie blocat! Acuzații grave la adresa conducerii CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Cristi Rusu, primarul orașului Negrești, a fost prezent la ședința de ieri a Consiliului Județean Vaslui pentru a cere un ajutor financiar de urgență. Termenul de plată al ratei care trebuie achitată de autoritățile locale este vineri, iar dacă această plată nu se face toate conturile și investițiiile Primăriei Negrești vor fi blocate. Primăria Negrești are nevoie de suma de 750.000 de lei.

Primarul orașului Negrești a explicat că această datorie în relația cu Compania Națională de Investiții este veche de 15 ani, iar Consiliul Județean (CJ) Vaslui a adoptat cu ani în urmă o hotărâre prin care a decis să ajute la stingerea acestei creanțe.

„Nu îmi este rușine că am venit în fața dumneavoastră. Aici e cel mai înalt for decizional. Nu cerșesc pentru o problemă electorală. Această datorie s-a redus de la 64 de miliarde de lei vechi la 900.000 de lei. Dacă  vă ceream 64 de miliarde de lei?! Eu vă cer doar 750.000 de lei. Nu sunt aici să îmi fie rușine să mă bat pentru orașul meu. Se vor bloca toate investițiile. Nu avem nicio altă datorie. Vineri trebuie să asigur o rată, pentru că mi se vor bloca conturile”, a spus primarul orașului Negrești.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că orașul Negrești nu se va bloca, iar alocarea prevăzută în proiectul de hotărre nu este de rea voință. Vicepreședintele CJ-ului a adăugat că vor fi căutate soluții și nu este rea voință  pentru orașul Negrești.

Liviu Iacob, consilier PNL, a intervenit și a precizat că acesta este un mement în care un UAT se află într-o situație critică, iar CJ-ul trebuie să intervină.

„Până vineri trebuie plătită o rată, că apoi se blochează toate investițiile. CJ trebuie să se miște și să dea o mână de ajutor. A venit un primar în ședința CJ-ului, rar se întâmplă să vină. Să nu mai privim politic toată situația asta”, a spus consilierul.

După ce amendamentele propuse de consilierii liberali pentru a sprijini orașul Negrești au fost respinse, proiectul de hotărâre neamendat a fost aprobat cu majoritate  de voturi.

Vizibil nemulțumit de decizia aleșilor locali, primarul orașului Negrești a avut o ultimă intervenție:

„Ce fac eu, ce le spun acum celor de la CNI?! După 15 ani această problemă vine la mine. Totul e politic la dumneavoastră, administrație nu faceți deloc la CJ Vaslui! Să respectați o hotărâre a CJ știți?!”, a spus Cristi Rusu.

Fondul de rezervă s-a repartizat către următoarele UAT-uri: – Comuna Boțești – 75.000 lei; Comuna Ciocani – 300.000 lei; Comuna Coroiești – 300.000 lei; Comuna Fălciu – 75.000 lei; – Comuna Miclești – 200.000 lei; – Comuna Mălușteni – 50.000 lei; Comuna Poienești – 300.000 lei; Comuna Puiești – 250.000 lei; Comuna Ștefan cel Mare – 100.000 lei; Comuna Voinești – 1.000.000 lei; Comuna Vulturești – 50.000 lei; Orașul Murgeni – 300.000 lei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*