Home » Administratie » Bani pentru investiții! Mai multe comune vasluiene au încasat fonduri de la Ministerul Dezvoltării

Bani pentru investiții! Mai multe comune vasluiene au încasat fonduri de la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a virat, la nivel național, suma de 422.371.247 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 378 de obiective finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

La nivelul județului Vaslui au primit bani mai multe UAT-uri: comuna Todirești a solicitat pentru decontare suma de 681.434 de lei pentru proiectul „Modernizare  drumuri sătești în comuna Todirești, județul Vaslui”; comuna Tutova a solicitat 255.469 de lei pentru proiectul „Modernizare sistem de alimentare cu apă în localitățile Tutova, Bădeana si Crivești; Înființare sistem de alimentare cu apă în localitățile Coroiu și Ciortolom”; comuna Rebricea a primit suma de 6.595.425 de lei pentru proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Rebricea, județul Vaslui”; comuna Solești a primit suma de 5.699.545 de lei pentru proiectul „Modernizare drumuri comunale și sătești în satele Valea Siliștei si Boușori, județul Vaslui”.

Conform criteriilor de selectare din cadrul Programului „Anghel Saligny”, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*