Home » Local » Județul Vaslui va fi gazda etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Matematică

Județul Vaslui va fi gazda etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Matematică

În anul școlar 2023-2024, județului Vaslui îi revine cinstea de a fi gazda etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru gimnaziu.

Acest eveniment prestigios este organizat de Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România și Societatea de Științe Matematice-filiala Vaslui.

Astfel, în perioada 2-7 aprilie, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși își va deschide larg porțile pentru elevii claselor VII-VIII, în timp ce reprezentanții claselor V-VI vor susține proba la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, în perioada 9-12 mai.

Depunând un efort organizatoric semnificativ, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, alături de Societatea de Științe Matematice din România, Societatea de Științe Matematice-filiala Vaslui, Primăria Municipiului Huși, Primăria Municipiului Vaslui, Primăria Pădureni, Consiliul Județean Vaslui, Colegiul Național ,,Cuza Vodă” Huși, Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui și sponsori generoși, conturează ideea unui nou model de implicare în susținerea performanței școlare. La cele două secțiuni ale olimpiadei vor participa circa 400 de elevi și 150 de profesori din toată țara, județul Vaslui fiind reprezentat de un lot format din șase elevi. Totodată, în perioada 2-7 aprilie va avea loc la Târgu Mureș etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru elevii de liceu, competiție în cadrul căreia județul nostru va fi reprezentat de un lot de șapte elevi.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: