Home » Local » Persecutați de dictatura comunistă! Peste 4.000 de vasluieni încasează o indemnizație specială de la stat

Persecutați de dictatura comunistă! Peste 4.000 de vasluieni încasează o indemnizație specială de la stat

Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui are în plată 4.064 de indemnizaţii privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite ȋn prizonieri.

„Indemnizația medie încasată de beneficiari este în sumă de 1.085 de lei, iar suma totală achitată în luna martie 2024 se ridică la 4.409.872 de lei”, a spus Loredana Enache, purtător de cuvânt al CJP Vaslui.

La data de 1 ianuarie 2024, pe segmentul asigurărilor sociale de stat, în județul Vaslui erau în plată 80.544 de pensionari. Pensia medie încasată este de 1.857 de lei, una dintre cele mai mici valori de la nivel național. În aceeași lună, valoarea totală a drepturilor cuvenite s-a ridicat la suma de 149,5 milioane de lei.

De altfel, viața pensionarilor din județul Vaslui este tot mai grea. Majoritatea bătrânilor încasează pensii de până la 1.400 de lei, sume care în actualul context economic sunt total insuficiente. Produsele din carne au ajuns un lux pentru bătrâni, iar pentru achziționarea medicamentelor aceștia trebuie să facă adevărate eforturi financiare. Oamenii se plâng și sunt îngrijorați pentru ziua de mâine.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*