Home » Administratie » Aviz pentru redenumirea SJU Vaslui! Consilierii locali au acuzat CJ-ul că face campanie electorală

Aviz pentru redenumirea SJU Vaslui! Consilierii locali au acuzat CJ-ul că face campanie electorală

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Local Vaslui a acordat cu majoritate de voturi avizul pentru schimbarea denumirii Spitalului Județean de Urgență Vaslui în Spitalul Județean de Urgență „Sfânta Chiriachi” Vaslui. În timpul dezbaterii, consilierii locali s-au arătat nemulțumiți de modul în care Consiliul Județean Vaslui a transmis spre avizare acest proiect de hotărâre. „Este o aroganță maximă din martea CJ Vaslui”, au spus consilierii locali.

„Este o lipsă de inspirație și de ordine în priorități, atât timp cât ne timiteți nouă spre avizare această redenumire a SJU Vaslui. Nu cred că inițiativa aparține Episcopiei Hușilor. Cred că solicitarea vine de la CJ Vaslui, iar scrisoarea de la Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor vine ca urmare a acestei solicitări de a redenumi SJU Vaslui”, au precizat consilierii USR din cadrul CL Vaslui.

Aleșii locali au adăugat că în această perioadă de precampanie electorală se poartă ca politicieni să se pozeze în fiecare săptămână la biserică, pentru a beneficia de imaginea acestei instituții. Tocmai de aceea, consilierii au cerut ca CJ Vaslui să retragă acest proiect și să pună inițiativa în dezbatere publică.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a răspuns că el este inițiatorul proiectului și se mândrește cu această decizie. Trifan a confirmat că solicitarea redenumirii vine de la Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, cerere care a fost făcută de mai mult timp, dar a ajuns acum la maturitate.

„Acest proiect a fost votat de toți consilierii județeni”, a precizat Ciprian Trifan.

Acesta a adăugat că nu este o acțiune de campanie electorală, ci este o chestiune de relaționare cu o instituție care a solicitat un anumit lucru. În ceea ce privește punerea în dezbatare publică a proiectului de hotărâre, vicepreședintele CJ Vaslui a precizat că au fost făcuți pașii coreți pe linia tehnicii legislative.

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*