Home » Administratie » 10 microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Vaslui

10 microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va implementa proiectul „Asigurarea accesului la educație a elevilor din Județul Vaslui prin achiziția de microbuze școlare mai puțin poluante și stații de reîncărcare”.

Proiectul se derulează în cadrul programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Prin intermediul proiectului se vor achiziționa 10 microbuze electrice/ hibride/alimentate GNC și a 10 stații de reîncărcare pentru 10 UAT-uri din județul Vaslui. Suma finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu este de 14.946.908,13 lei.

„Prin derularea acestui proiect, CJ Vaslui va putea asigura un transport sigur și modern al elevilor, precum și participarea acestora la un proces educațional susținut și de de calitate. Totodată, implementarea acestui obiectiv de investiții este un pas important în efortul depus de CJ Vaslui în achiziția de microbuze electrice pentru elevi. Derularea acestui proiect poate fi considerată o completare a primei tranșe de 24 de microbuze electrice care fac obiectul proiectului finanțat prin PNRR și implementat la momentul actual, unde 24 de UAT-uri vor primi microbuze electrice pentru elevi”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*