Home » Administratie » Pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie 2024! Instruire cu primarii și secretarii UAT-urilor

Pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie 2024! Instruire cu primarii și secretarii UAT-urilor

Prefectura Vaslui a organizat o ședință de instruire a primarilor și a secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale din județ, în contextul alegerilor locale ce vor avea loc în data de 9 iunie 2024.

În cadrul întâlnirii, s-au prezentat informații referitoare la organizarea și desfășurarea alegerilor din 9 iunie 2024, cu accent pe asigurarea bunei desfășurări a procesului electoral.

Conform dispozițiilor legale, procesul de votare va începe la ora 07:00 și se va încheia la ora locală 22:00, iar dreptul de vot se exercită exclusiv în unitatea administrativ-teritorială de domiciliu sau reședință a alegătorului.

Alegătorii prezenți la sediul secției de votare la ora 22:00, precum și cei aflați în afara sediului și care se află la rând pentru a intra la vot, vor putea să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59.

„Prin aceste măsuri și informații transmise, Instituția Prefectului- Județul Vaslui, asigură cetățenii de disponibilitatea și transparența procesului electoral, promovând exercitarea responsabilă a dreptului de vot și respectând prevederile legale în vigoare. Ne exprimăm convingerea că alegerile locale din 9 iunie 2024 se vor desfășura într-un cadru organizat și conform principiilor democratice, iar participarea activă a cetățenilor va contribui la consolidarea procesului democratic”, a precizat Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

Pentru a asigura corecta desfășurare a scrutinului, cetățenii cu drept de vot care s-au stabilit în circumscripția electorală cu mai mult de 6 luni înainte de data alegerilor, sunt încurajați să depună, cel târziu cu 45 de zile înaintea scrutinului, solicitări de înscriere în Registrul electoral la primărie, cu adresa de reședință actualizată.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*