Home » Local » Elita matematicii românești s-a adunat în municipiul Huși

Elita matematicii românești s-a adunat în municipiul Huși

În premieră, municipiul Huși găzduiește în aceste zile Olimpiada Națională de Matematică, clasele a VII-a și a VIII-a. La cea de-a 74-a ediție a olimpiadei participă peste 200 de elevi și 80 de cadre didactice însoțitoare și membre ale Comisiei Centrale de organizare.

Participanții au luat parte la un Marș pentru Pace, după care au luat parte la deschiderea primei Galerii de Artă din Huși, cu o expoziție de uleiuri si acuarelă a pictorilor Anatolie Gherasimov și Mădălin Țibichi.

Festivitatea de deschidere a avut loc în prezența Preasfinției Sale Ignatie, episcopul Hușilor, a primarului municipiului Huși, Ioan Ciupilan, a inspectorului general al ISJ Vaslui, Cristiana Botan, și a vicepreședintelui Consiliului Județean Vaslui, Ciprian-Ionuț Trifan.

„Organizarea la Vaslui a acestui eveniment de excelență este o recunoaștere a faptului că județul nostru are tradiții solide în implicarea școlii și a dăscălilor în munca pentru performanță. Bucuria mea este completată de faptul că, ce se întâmplă aici, acum, mai arată ceva: Vasluiul nu rămâne doar cu tradiția, ci are în față și viitorul. Așadar, felicit în nume personal, cât și ca reprezentant al Consiliului Județean pe toți reprezentanții școlii vasluiene: dascăli, elevi și personal auxiliar, deopotrivă. Vă mulțumesc pentru dedicarea de care dați dovadă zilnic la catedră și mă înclin în fața implicării pentru susținerea performanței”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Acesta a mai adăugat faptul că pentru județul Vaslui reprezintă o mare onoare și responsabilitate organizarea celor două olimpiade naționale de matematică din acest an.

„Mă aflu aici nu doar pentru a saluta prezența dumneavoastră în județul Vaslui, ci și pentru a reafirma angajamentul ferm al autorităților locale și județene de a susține în mod necondiționat școala vasluiană atât din punct de vedere al implicării în evenimentele școlare, cât și din perspectiva asigurării bazei materiale necesare desfășurării unui act didactic de calitate”, a transmis Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, la festivitatea de deschidere.

Olimpiada Națională de Matematică este organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în colaborare cu Primăria Huși și Consiliul Județean Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*