Home » Local » Protecția Copilului Vaslui a organizat un spectacol artistic, dedicat copiilor cu tulburări din spectrul autist

Protecția Copilului Vaslui a organizat un spectacol artistic, dedicat copiilor cu tulburări din spectrul autist

În fiecare an, pe data de 2 aprilie, este marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Cu acest prilej, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a organizat un spectacol artistic, la care au contribuit copiii cu tulburări din spectrul autist și familiile lor.

„Această manifestare a fost menită să contribuie la conștientizarea la nivel local a problematicii autismului. Autismul este o tulburare complexă, care afectează modul în care o persoană interacționează, comunică și înțelege lumea din jurul său. Considerăm că întreaga comunitate trebuie să manifeste empatie față de persoanele cu autism și familiile acestora, pentru incluziunea lor în viața cotidiană”, au precizat organizatorii evenimentului.

Consiliul Județean Vaslui, prin DGASPC Vaslui, oferă servicii terapeutice pentru copiii cu autism. În evidențele instituției sunt înregistrați 460 de copii cu autism, iar prin centrele de recuperare ale Protecției Copilului Vaslui urmează terapii de recuperare un număr de 215 copii.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*