Home » Agricultura » Ajutor financiar pentru crescătorii de porci! Cererile se depun la Direcția Agricolă Vaslui

Ajutor financiar pentru crescătorii de porci! Cererile se depun la Direcția Agricolă Vaslui

Guvernul a aprobat programul de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru anul 2024.

Actul normativ are în vedere susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, în vederea creșterii numărului de animale de reproducție deținute și sporirea numărului de produși valorificați de la acestea.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de minimis este de 1.000.000 lei şi se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii pe anul 2024.

„Valoarea sprijinului a crescut față de anul 2023, de la 1.200 lei/ scroafă/ an, la 2.000 lei/scroafă/an. Cuantumul total al schemelor de ajutor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii și în cele două exerciții financiare precedente”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui.

Cererile de înscriere în program se depun la DAJ Vaslui începând cu ziua următoare intrării în vigoare a actului normativ, până la data de 30 iunie 2024, inclusiv.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pot fi crescătorii de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița: producătorii agricoli PFA, II și IF, producătorii agricoli societăţi agricole, producătorii agricoli persoane juridice.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*