Home » Local » Investiții majore în sănătate! Ambulatoriu, extinderea UPU, Pavilionul de zi și Spitalul nr. 2 Vaslui

Investiții majore în sănătate! Ambulatoriu, extinderea UPU, Pavilionul de zi și Spitalul nr. 2 Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

Domeniul sănătății din județul Vaslui beneficiază de o serie de investiții extrem de importante. Noul ambulatoriu este aproape de finalizare, iar pentru dotarea celor 23 de cabinete au fost achiziționate 197 de echipamente medicale. O altă investiție aflată în derulare este construcția pavilionului pentru spitalizare de zi, precum și extinderea UPU. Nu în ultimul rând, au început lucrările la Spitalul nr. 2 Vaslui.

Ambulatoriu integrat din curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui este prevăzut cu 23 de cabinete medicale, care vor fi dotate cu aparatură medicală nouă.

În acest sens au fost achiziționate 197 de echipamente medicale prin intermediul unui proiect cu finanțare nerambursabilă europeană.

Prin intermediul proiectului au fost cumpărate ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei.

În prezent, la proiectul privind construcția ambulatoriului mai este de realizat un procent de 14%.  Finanțarea lucrărilor de construcție a clădirii este asigurată prin Compania Națională de Investiții de la bugetul de stat, Consiliul Județean (CJ) Vaslui asigurând partea de cofinanțare.

Un alt proiect important de la nivel local este construcția pavilionului pentru spitalizare de zi, care urmează să fie dat în folosință în scurt timp, proiectul fiind finanțat în totalitate de CJ Vaslui cu fonduri de la bugetul județean.

„Avem în implementare, prin PNNR, proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Constructorul a demarat lucrările, urmând ca în curtea spitalului vechi să apară două corpuri de clădiri noi, la standardele actuale, unde vor activa secțiile de psihiatrie, secția de cronici, cu îngrijiri paliative, și secția de boli infecțioase”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În această perioadă se lucrează și la extinderea Unității de Primiri Urgențe a SJU Vaslui, investiție realizată prin Programul Operațional Regional.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*