Home » Local » Mai multe firme de dezmembrări auto au primit amenzi și avertismente de la Inspecția Muncii Vaslui

Mai multe firme de dezmembrări auto au primit amenzi și avertismente de la Inspecția Muncii Vaslui

În perioada 5 – 9 martie  2024, s-a desfășurat campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul „Demontarea/dezasamblarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”.

În timpul cotroalelor, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au verificat și modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

„Obiectivele acestei campanii au vizat identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează atât domeniul relațiilor de muncă cât și a securității și sănătății în muncă. În același context,  în domeniul relațiilor de muncă,  inspectorii de muncă au verificat modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la angajarea personalului, timpul de muncă și timpul de odihnă, repausuri periodice, precum și acordarea drepturilor salariale”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

În judeţul Vaslui au fost controlaţi 14 angajatori în domeniul relațiilor de muncă, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale şi dispuse 13 măsuri de intrare în legalitate. Au fost identificate 4 persoane care prestau muncă fără forme legale şi aplicate amenzi în valoare de 80.000 de lei. În domeniul securitate şi sănătate în muncă au fost controlaţi 12 angajatori, au fost constatate 52 de deficienţe, 52 de măsuri dispuse. Au fost aplicate 2 amenzi contravenţionale şi 50 de avertismente. Cuantumul amenzilor aplicate este de 14.000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*