Home » Local » Amenzi și avertismente pentru angajatorii din marile centre comerciale
Empty shopping cart in the supermarket

Amenzi și avertismente pentru angajatorii din marile centre comerciale

În perioada 11 martie – 15 martie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat o campania pentru verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activitate în centre comerciale (supermarket, hipermarket).

În cadrul acestei campanii, în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate vizite de inspecție la 17 angajatori, a fost identificată o persoană la un angajator care presta muncă nedeclarată. Acesta au fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru o persoană identificată.

De asemenea, au fost dispuse 24 de măsuri de remediere a neconformităților constatate în domeniul relațiilor de muncă.

„În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în perioada 11-15 martie 2024 au fost efectuate vizite de inspecție la 21 angajatori și au fost constatate 78 neconformități față de prevederile legale. Au fost aplicate 78 sancțiuni contravenționale (două amenzi în sumă totală de 7.000 lei și 76 de avertismente)”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*