Home » Local » Ceasuri de mână, cu inscripții și logouri ale unor branduri de lux, confiscate la frontieră

Ceasuri de mână, cu inscripții și logouri ale unor branduri de lux, confiscate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova asupra căruia au descoperit zece ceasuri de mână, cu inscripții și logouri ale unor branduri de lux, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 01.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un ansamblu rutier format din camion și remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cabina camionului, zece ceasuri de mână cu inscripții și logouri ale unor branduri de lux, susceptibile a fi contrafăcute.

Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că le-a achiziționat din Ungheni, la prețuri mult sub prețul real, cu intenția de a le face cadou unor prieteni și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii ceasurilor, în vederea confiscării și expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura