Home » Local » 11 angajatori au fost sancționați de Inspecția Muncii Vaslui! Amenzi de 320.000 de lei pentru munca nedeclarată

11 angajatori au fost sancționați de Inspecția Muncii Vaslui! Amenzi de 320.000 de lei pentru munca nedeclarată

În luna martie, Inspectoratul teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a obținut o serie de rezultate în activitatea de control în domeniul relaţiilor de muncă. Inspectorii de muncă au efectuat un număr de 115 controale care au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 39 angajatori, fiind aplicate 48 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor în luna martie este 354.500 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 169 de măsuri de intrare în legalitate.

Tot în luna martie au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată, un numar de 11 angajatori fiind identificate 16 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru muncă nedeclarată în luna martie fiind de 320.000 lei.

„În îndeplinirea obiectivelor prevăzute de Legea nr. 108/1999, inspectorii de muncă au desfăşurat în luna martie 2024 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii”, au precizat reprezentanții ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*