Home » Local » Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor desfășoară caravana medico-socială dedicată persoanelor în vârstă

Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor desfășoară caravana medico-socială dedicată persoanelor în vârstă

În perioada 15 – 19 aprilie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor, în parteneriat cu Fundația „Împreună Schimbăm Lumea” și TZMO România desfășoară Caravana medico-socială dedicată persoanelor în vârstă care nu pot accesa servicii medicale de specialitate.

În cadrul caravanei, persoanele de vârsta a treia beneficiază de consultații cardiologice, stomatologice și psihologice gratuite, precum și îndrumări medico-sociale. Echipei de medici, asistenți medicali, psihologi, asistenți sociali, s-au alăturat autoritățile locale și preoții parohi.

Totodată,  zilnic, pe durata întregii activități, este prezent și un echipaj de ambulanță din cadrul „Serviciului de Ambulanță Filantropia”. Campania i-a vizat pe vârstnicii care beneficiază de îngrijire la domiciliu, din cadrul Așezămintelor „Sfântul Gheorghe” Ghermănești, și „Sfântul Stelian” Boțești, precum și a centrelor rezidențiale ale Asociației de la Gugești și Răscani. Ne îndreptăm și spre bătrânii din comunele Gârceni și Dănești.

Până astăzi inclusiv, la  140 de persoane li s-au monitorizat funcțiile vitale, au fost consultați de specialiștii mai sus menționați și au primit câte un dar cu produse de igienă din partea firmei TZMO. Ca grup țintă de beneficiari, avem în vedere minim 250 de persoane, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura