Home » Business » Parc eolian în zona Hoceni – Dimitrie Cantemir! Valoarea investiției este de 205.000.000 de euro

Parc eolian în zona Hoceni – Dimitrie Cantemir! Valoarea investiției este de 205.000.000 de euro

de Dănuț CIOBANU 

O investiție majoră va fi realizată în zona comumelor Hoceni și Dimitrie Cantemir. Suma de 205 milioane de euro va fi investită în construcția unui parc eolian. Turbinele eoliene au o înălțime a turnului de maxim 155 m, diametrul rotorului de 170 m și înălțimea maximă de 240 m. Acesta este unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din județul Vaslui.

În data de 15 aprilie 2024, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui a emis acordul de mediu pentru proiectul „Parc eolian Hoceni – Dimitrie Cantemir”, beneficiar OMNIENERGY PRODUCTION SRL. Dintre cele 11 proiecte reglementate în ultimii 2 ani, acesta este unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din județul Vaslui, cu o putere totală de 204.6 MW și o valoare a investiției de 205.000.000 euro.

Prin proiect se propune construirea unui parc eolian compus din 31 generatoare electrice eoliene de tip Siemens Gamesa SG 6.6-170. Turbinele eoliene au puterea de 6.6 MW fiecare, înălțimea turnului de maxim 155 m, diametrul rotorului de 170 m și înălțimea maximă de 240 m. Terenul aferent lucrărilor propuse a se executa are suprafața totală de 356.360.00 mp și este situat în extravilanul comunelor Hoceni şi Dimitrie Cantemir (comuna Hoceni – 320.160 mp și comuna Dimitrie Cantemir -36.200 mp) şi este deja în proprietatea SC OMNIENERGY PRODUCTION SRL conform contractelor de superficie.

Proiectele care vizează folosirea energiei eoliene din județul Vaslui sunt unele dintre cele mai importante investiții aprobate din punct de vedere al protecției mediului de către APM Vaslui.

„Proiectul va fi implementat într-o singură etapă, pe durata unui an calendaristic; perioada de funcţionare fiind de 25 ani. Avem în procedură de evaluare a impactului asupra mediului alte 9 proiecte eoliene care sperăm că vor valorifica potentialul eolian al podișului Moldovei cu consecinte benefice asupra factorilor de mediu, prin înlocuirea energiei electrice produse în instalațiile termoenergetice”, a spus Mihaela Budianu, directorul APM Vaslui.

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura