Home » Agricultura » Prohibiție pentru pescuitul în scop comercial! În județul Vaslui sunt vizate mai multe cursuri de apă

Prohibiție pentru pescuitul în scop comercial! În județul Vaslui sunt vizate mai multe cursuri de apă

Începând de astăzi, 9 aprilie 2024 se instituie prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie, inclusiv.

Pescuitul recreativ sau sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei şi cu reținerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației de pescuit.

De asemenea, pescuitul comercial în perioada de prohibiție constituie infracțiune şi se sancționează cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

Vasile Negru, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui, a spus că pentru perioada de prohibiție sunt vizate mai multe segmente de cursuri de apă. Este vorba de râul Prut pe o distanță de 190 de kilometri cât străbate județul Vaslui, și segmente de pe râurile Bârlad, Racova, Crasna, Vasluieț, Tutova.

„Pescarii care vor să pescuiască să se prezinte la sediile asociației noastre pentru a plăți autorizațiile de membru. Am încheiat un protocol cu poliția, jamdarmeria și poliția de frontieră pentru a preveni braconajul”, a spus Vasile Negru.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*