Home » Local » Angajatorii vasluieni au raportat la Inspecția Muncii șase accidente de muncă

Angajatorii vasluieni au raportat la Inspecția Muncii șase accidente de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat în luna martie 2024 vizite de inspectie la 87 de angajatori. În urma cotroalelor efectuate de către inspectorii de muncă au fost constatate 232 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 64 angajatori, fiind aplicate 220 sancţiuni contravenţionale.

„În luna martie 2024 au fost comunicate de angajatori, un număr de 6 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor”, au precizat reprezentanții ITM Vaslui.

În perioada 11 martie – 15 martie 2024, ITM Vaslui a desfășurat o campania pentru verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activitate în centre comerciale (supermarket, hipermarket).

În cadrul acestei campanii, în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate vizite de inspecție la 17 angajatori, a fost identificată o persoană la un angajator care presta muncă nedeclarată. Acesta au fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru o persoană identificată. De asemenea, au fost dispuse 24 de măsuri de remediere a neconformităților constatate în domeniul relațiilor de muncă.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura