Home » Local » Cinci cetățeni din Bangladesh opriți la frontieră

Cinci cetățeni din Bangladesh opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Albița efectuează cercetări în privința a cinci cetățeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României, prin eludarea controlului de frontieră, cu intenţia de a-şi căuta un loc de muncă în ţara noastră.

În data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, un poliţist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iaşi a observat, folosind tehnica specifică de supraveghere ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Râșești, judeţul Vaslui, cinci persoane de sex masculin care se deplasau de la malul râului Prut, către comunicație și care nu-și justificau prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși s-au deplasat în zonă unde au procedat la interceptarea și legitimarea persoanelor în cauză. Deoarece bărbații, cetățeni afroasiatici, nu dețineau documente de identitate, au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci bărbați sunt cetățeni din Bangladesh şi au vârste cuprinse între 22 și 41 de ani. Aceştia au fost transportați din Republica Moldova spre România cu un autoturism în regim de taxi, iar când au ajuns în apropierea punctului de control au sărit gardul perimetral, pentru a eluda controlul de frontieră, cu intenția de a intra ilegal în România, unde urmau să-şi găsească un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura