Home » Administratie » Centrul de Excelență Vaslui primește suma de 120.000 de lei pentru finanțarea activităților din acest an

Centrul de Excelență Vaslui primește suma de 120.000 de lei pentru finanțarea activităților din acest an

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va încheia un acord de parteneriat cu Centrul Județean de Excelență pentru derularea activităților propuse pentru finanțare în anul 2024. Ca urmare a semnării acordului de parteneriat de către ambele părți, din bugetul local al județului Vaslui se va aloca suma de 120.000 lei, necesară finanțării parțiale/cofinanțării activităților propuse pentru acest an.

La acest moment, disciplinele grupelor de excelență sunt: matematica, informatica, fizica, chimia, biologia, geografia, limbi moderne, astronomia și astrofizica, robotica, limba și literatura română, istoria și arte plastice.

Față de anul 2018, când Centrul de Excelență Vaslui avea un număr de 350 elevi și 40 de grupe de excelență, acum la cursurile de pregătire intensivă sunt înscriși un număr de 1500 de elevi și 83 de grupe în anul școlar 2023-2024. Din numărul total al elevilor înscriși, 150 de elevi provin din mediul rural.

Activitatea de bază a instituției o constituie pregătirea intensivă a elevilor capabili de performanță, înscriși la grupele de excelență.

„Complementar cu aceasta, conform reglementărilor în vigoare, Centrul Județean de Excelență Vaslui organizează și alte activități menite să susțină activitatea profesorilor și a elevilor, precum: conferințe, simpozioane, activități de formare profesională, activități de recompensare a elevilor cu rezultate remarcabile, tabere, vizite de studiu, festivități de premiere, parteneriate instituționale”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi votat în ședința CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*