Home » Local » Elevii vasluieni au participat în județul Olt la Olimpiada de limba și literatura română

Elevii vasluieni au participat în județul Olt la Olimpiada de limba și literatura română

În perioada 18-21 aprilie 2024, s-a desfășurat la Slatina, în județul Olt, faza națională a Olimpiadei de limba și literatura română – clasele V-VIII. Județul Vaslui a fost reprezentat de cinci eleve, după cum urmează:

Timofte Natalia-Maria, clasa a V-a, Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, profesor îndrumător Elena Alexa;

Tănase Maia-Maria, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Nr.1 Gara Banca, profesor îndrumător Mihaela Acasandrei și profesor îndrumător Elena-Liliana Dumitriu-Broștic, în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui;

Cebuc Victoria-Maria, clasa a VII-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesor îndrumător Carmen Hodea și profesor îndrumător Nicoleta-Georgeta Solomon, în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui;

Ignat Smaranda, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, profesor îndrumător Cristina-Mona Căruțașu;

Garabet Ariana-Maria, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, profesor îndrumător Rodica Mihalache.

Au fost patru zile încărcate cu emoții încă de la festivitatea de deschidere, dar cele mai intense trăiri au fost în cele două zile de concurs, 19 și 20 aprilie, când elevele noastre au susținut proba scrisă și proba orală, știind că participarea la această fază este plină de provocări. Spre încântarea lor, au avut subiecte frumoase și au obținut punctaje bune și foarte bune. Pe tot parcursul etapei naționale, au fost însoțite de doamna profesor Elena Alexa, căreia îi mulțumim pentru implicare.

Pasiunea lor pentru această minunată disciplină școlară a fost încurajată și susținută îndeaproape de doamnele profesoare coordonatoare, fără de care elevele nu ar fi ajuns aici. Le adresăm felicitări pentru munca deosebită pe care o fac cu elevii noștri.

Suntem onorați de faptul că eleva Timofte Natalia-Maria, din clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, a obținut MENȚIUNE acordată de Ministerul Educației, având un punctaj foarte bun.

Olimpiada națională de limba și literatura română – clasele V-VIII a fost un popas pe tărâmul literaturii și elevele noastre au reușit să demonstreze că literatura este o artă, iar păstrarea limbii materne este o trudă a celor mai buni.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*