Home » Local » În ultimii ani, în județul Vaslui sunt generate cantități tot mai mari de deșeuri din construcții

În ultimii ani, în județul Vaslui sunt generate cantități tot mai mari de deșeuri din construcții

În ultimii ani, la nivelul județului Vaslui s-a înregistrat o creștere semnificativă a deșeurilor din construcții şi desființări. Astfel, s-a constatat o creștere semnificativă, de circa 131%  pentru anul 2021 și respectiv 157% pentru anul 2022, a cantității de deșeuri colectate de către operatorii de salubrizare atât de la populație, cât și de la unități economice, față de cantitatea colectată în anul de referință.

La momentul elaborării Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD) în județul Vaslui nu au fost puse la dispoziție date privind generarea deșeurilor din construcții și desființări.

„Astfel, la realizarea PJGD, estimarea cantității de deșeuri din construcții și desființări generate a fost realizată pe baza următorilor indici de generare: 250 kg/locuitor x an pentru mediul urban; 80 kg/locuitor x an pentru mediul rural”, se arată în Raportul de evaluare a gradului de implementare a Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor în județul Vaslui în perioada de monitorizare 2021-2022.

În perioada de 2021-2022, autoritățile de mediu au monitorizat  Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor din județul Vaslui. Atât în mediul urban, cât și în rural s-a constatat o scădere semnificativă a cantităților colectate de deșeuri menajere. De asemenea, s-au înregistrat procente scăzute în ceea ce privește colectarea deșeurilor de hârtie și carton, plastic, deșeuri compozite etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*