Home » Local » Avertizare de la DSP Vaslui: Atenție la produsele alimentare cumpărate din piețe!

Avertizare de la DSP Vaslui: Atenție la produsele alimentare cumpărate din piețe!

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Județeană Vaslui face o serie de recomandări pentru populaţie privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor Pascale.

Produsele alimentare (carne de miel şi preparate, ouă, lactate şi brânzeturi, produse de patiserie şi cofetărie), şi nu doar acestea, trebuie să fie achiziţionate numai de la comercianţi autorizaţi, care pot certifica controlul sanitar al produselor.

Comercializarea produselor alimentare este permisă numai în spaţii amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spaţii frigorifice pentru produsele perisabile (ouă, brânzeturi şi lactate, carne şi preparate din carne, produse de cofetărie). În momentul achiziţionării produselor alimentare, trebuie să se verifice aspectul organoleptic, în cazul celor ambalate – prezenţa etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenul de valabilitate.

Ouăle trebuie să aibă coaja şi membrana normale, intacte şi curate, termenul de valabilitate trebuie să fie ştampilat pe coajă; în cazul ouălor ambalate, termenul de valabilitate trebuie sa fie marcat pe ambalaj.

„Recomandăm populaţiei să aibă un comportament alimentar echilibrat şi să consume cu moderaţie alimente grase, carne de miel sau alcool. Atragem atenţia în special persoanelor care au ţinut post înaintea Sărbătorilor Pascale, pentru a fi atente la trecerea la alimentaţia pe bază de carne bogată în grăsimi, care poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. O astfel de alimentaţie ar trebui evitată şi de persoanele care suferă de afecţiuni digestive, afecţiuni hepatice sau pancreatice”, a spus Mihaela Vlada, directorul  DSP Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura