Home » Local » Manifestare „29 Aprilie – Ziua Veteranilor de Război”

Manifestare „29 Aprilie – Ziua Veteranilor de Război”

Reprezentanți ai Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, prof. dr. Ramona Maria Mocanu, managerul instituției și dr. Mihai-Cristian Șelaru, muzeograf, au participat luni, 29 aprilie 2024, la activitatea organizată de Consiliul Județean Vaslui, împreună cu Primăria Municipiului Vaslui, Instituția Prefectului – Județului Vaslui, Asociația Veteranilor de Război „Peneș Curcanul” Vaslui și Centrul Militar Județean Vaslui, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

Activitățile au debutat cu un ceremonial militar și religios, care a avut loc, începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

La ora 11:00, în sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui, au participat doi veterani de război din cei 39 veterani care mai trăiesc astăzi în județul Vaslui: Vasile Putină și Dumitru Comis. La acțiune au fost prezente și două văduve de război: Ciocan Aurica și Varochievici Maria, care păstrează vie amintirea celor care nu le-au fost doar parteneri, ci și eroi ai celui mai mari conflict mondial

În cadrul evenimentului, alături de alocuțiunile susținute de oficialitățile locale, din partea Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, dr. Mihai-Cristian Șelaru a susținut o cuvântare cu tema: „Actul de la 23 august 1944 și trecerea României de partea Națiunilor Unite”, o prezentare succintă privind evocarea acestui moment decisiv din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura