Home » Local » IPJ Vaslui: Minivacanță în Siguranță!

IPJ Vaslui: Minivacanță în Siguranță!

Poliţiştii vasluieni, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi la datorie în perioada următoare, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure de Ziua de 1 Mai și de Sfintele Sărbători Pascale în deplină siguranţă.

În perioada 30 aprilie – 6 mai 2024, peste 1120 de polițiști vor fi la datorie, pentru ca minivacanța ocazionată de Ziua Internațională a Muncii și Sărbătoarea Învierii Domnului (Sfintele Paşti) să se desfășoare în condiții de siguranță.

Astfel, peste 160 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și cu celelalte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte, pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi și polițiști locali, vor desfășura activități preventive în zona adiacentă lăcaşelor de cult, dar şi în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, terase ori zone de agrement.

Dintre cei peste 1120 de polițiști care se vor afla la datorie în această perioadă, peste 650 fac parte din structurile de ordine publică şi peste 200 sunt cadre ale poliţiei rutiere. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați în acest dispozitiv complex de asigurarea a siguranței cetățeanului și colegii de la structurile de investigaţii criminale, acțiuni speciale, specialiști în arme, explozivi și substanțe periculoase dar şi alte structuri.

În fiecare zi, peste 30 de polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri publice din județ pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier. Acești vor acționa, zilnic, cu 10 aparate radar, inclusiv cu dispozitivele TrueCam și aparate DrugTest.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*