Home » Local » Verde pentru sport! Municipiul Vaslui va găzdui Turneul Internaţional de Handbal „Trofeul Carpaţi”

Verde pentru sport! Municipiul Vaslui va găzdui Turneul Internaţional de Handbal „Trofeul Carpaţi”

Consiliul Local Vaslui a aprobat cu majoritate de voturi asocierea dintre municipiul Vaslui şi Federaţia Română de Handbal, în vederea organizării Turneului Internaţional de Handbal Masculin – tineret „Trofeul Carpaţi” ediţia 2024 și a stagiului de pregătire centralizat Lot România Tineret 23-25 iunie 2024. Turneul va avea loc în perioada 26-30 iunie 2024.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că nu putea refuza un astfel de eveniment sportiv, oportunitate care apare o dată la mai mulți ani.

„Federația organizează periodic turnee în țară. Au fost propuse mai multe orașe. Am fost întrebați dacă vrem să organizăm un turneu la Vaslui. Nu puteam să refuz. Așa evenimente se întâlnesc o dată la mai mulți ani. Nu suntem singurii care putem să organizăm astfel de tunee”, a spus Vasile Pavăl.

Dacă unii consilieri locali au întrebat câți jucători din județul Vaslui sunt angrenați în turneul sportiv, alți consilieri au susțin că organizarea evenimentului este de fapt „o hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea biletului de salvare de la retorgradare din Liga Zimbrilor a CSM Vaslui”.

Pentru buna organizare a evenimentului, Federaţia Română de Handbal solicită suma de 396.000 lei, costuri care prevăd servicii hoteliere pentru cele 4 echipe invitate: România, Polonia, Serbia, Macedonia, în perioada 26-30 iunie 2024 si un stagiu de pregătire prealabilă pentru echipa naţionala în perioada 23-25 iunie 2024.

De asemenea este necesară si găzduirea oficialilor FRH – (arbitri, delegaţi), transmisii live platforma Youtube – altele decât TV, fotograf, uniforme pentru staff şi voluntari (tricouri), consumabile papetărie, servicii medicale – ambulanţă, transport local echipe/staff, pază – acces interior.

(Dănuț CIOBANU)

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura