Home » Local » 150.000 de metri cubi de lemne de foc pentru populația județului Vaslui

150.000 de metri cubi de lemne de foc pentru populația județului Vaslui

Direcția Silvică (DS) Vaslui a asigurat în iarna trecută un volum de 150.000 metri cubi de masă lemnoasă. Practic, silvicultorii vasluieni au fost prezenți în fiecare UAT al județului Vaslui.

Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că asigurarea lemnului de foc pentru populație reprezintă una din prioritățile instituției pe care o conduce. Alături de DS Vaslui și operatorii economici care au contractat masă lemnoasă pe picior au valorificat către populație și agenți economici material lemnos.

„Nu au fost probleme deosebite. Am fost prezenți în fiecare comunitate. Au fost lemne de foc pentru toată populația”, a spus Cătălin Idriceanu.

DS Vaslui valorifică materialul lemnos prin intermediul ocoalelor silvice, în timp ce firmele private comercializează lemnul provenit din exploatațiile forestiere.

DS Vaslui deține 6 formații de exploatare a masei lemnoase: 82 muncitori forestieri; 5 utilaje; 3 încărcătoare frontale; 4 remorci cu autoîncărcare. De asemenea, deține depozite de lemn fasonat: 3 depozite permanente și 25 depozite temporare.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, DS Vaslui a pus în funcțiune o mașina de despicat lemne, montată la depozitul de la Brodoc. Instalația a costat circa 120.000 de euro și are capacitatea de a despica lemnul mare adus direct din pădure. La cererea clientului lemnele pot fi trasportate la destinație sau pot fi ridicate direct de la depozitul de la Brodoc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*