Home » Local » Amenzi și avertismente! Peste 50 de angajatori din construcții au fost verificați de Inspecția Muncii Vaslui

Amenzi și avertismente! Peste 50 de angajatori din construcții au fost verificați de Inspecția Muncii Vaslui

În perioada 1 – 6 aprilie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat o campanie pentru verificarea modului în care sunt respectate  prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii din domeniile construcții clădiri, lucrări de geniu civil și lucrări speciale de construcții. De asemenea, s-a verificat modul de respectare a cerințele de securitate şi sănătate în muncă.

Obiectivele acestei campanii au vizat  identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează atât domeniul relațiilor de muncă cât și a securității și sănătății în muncă.

În același context,  în domeniul relațiilor de muncă,  inspectorii de muncă au verificat modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la  angajarea personalului, timpul de muncă și timpul de odihnă, repausuri periodice, precum și acordarea drepturilor salariale.

De asemenea, a fost pus accent pe informarea și conștientizarea angajatorilor și  lucrătorilor  cu privire la  necesitatea respectării prevederilor legale din ambele domenii.

În cadrul campaniei, în judeţul Vaslui au fost controlaţi 36 angajatori în domeniul relatiilor de muncă, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale şi dispuse 58 măsuri de intrare în legalitate.

Au fost identificate 8 persoane care prestau muncă fără forme legale şi aplicate amenzi în valoare de 160.000 de lei.

„În domeniul securitate şi sănătate în muncă au fost controlaţi în cadrul aceleaşi campanii un număr de 28 angajatori, au fost constatate 84 de deficienţe, 84 de măsuri dispuse. Au fost aplicate 8 amenzi contravenţionale şi 74 de avertismente. Cuantumul amenzilor aplicate este de 42.000 lei”, au precizat reprezentanții ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura