Home » Local » Despre dizabilități în cadrul Zilelor Tineretului

Despre dizabilități în cadrul Zilelor Tineretului

Organizatorii au propus pentru ediția din acest an a Festivalului TinFestEU piesa de teatru „Eu sunt Luli”, un spectacol absolut emoționant pus în scenă de Asociatia „Teatrul de Foc” în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice București.

Spectacolul este inspirat și documentat pe baza unor fapte reale, amfitrioane fiind Anda Saltelechi, Ioana Mărcoiu și Alina Berzunțeanu, trei îndrăgite și premiate actrițe ale Teatrului Odeon din București.

Cele trei actrițe au adus în atenție istoria recentă a României cu modificările legislative în materia respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale.

Luli și-a spus povestea în fața tinerilor vasluieni, oferindu-ne secvențe greu de imaginat și conceput despre modul cum își duc traiul persoanele cu dizabilități. Luli trece prin fiecare etapă a vieții, până devine adult, informându-ne despre viața a zeci de mii de persoane din comunitățile noastre, persoane la a căror poveste nu am putea ajunge altfel.

În final, cunoscuta realizatoare TV, Laura Lucescu, a coordonat partea interactivă a evenimentului, unde publicul a putut interacționa cu actorii, dar și cu psihologul Cristina Penișoară, de la DGASPC Vaslui.

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Cultural Județean Vaslui, Centrul Europe Direct Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura