Home » Administratie » Primăria Vaslui a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor la bazinul olimpic de înot

Primăria Vaslui a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor la bazinul olimpic de înot

Ieri, Primăria Vaslui a predat amplasamentul către constructor, pentru începerea lucrărilor la bazinul olimpic. Lucrările vor fi realizate prin Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a investiției este de 97.129.067 de lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul local este de 1.544.544 lei.

Proiectul va cuprinde un bazin de competiții olimpice, un bazin de antrenament, un bazin pentru copii, 1400 de locuri în gradene, vestiare și alte încăperi funcționale și de deservire. Toate acestea vor sta la dispoziția tuturor amatorilor de înot și a celor care vor dori să se antreneze în vederea participării la competiții.

Obiectivul de investiții a fost proiectat ținând cont de cerințele FINA (federație internațională recunoscută de Comitetul Olimpic Internațional pentru competiții sportive acvatice), astfel încât la final să poată fi acreditat pentru campionate europene, campionate mondiale și olimpiade.

„Prin organizarea de astfel de evenimente naționale și internaționale, orașul Vaslui va avea o vizibilitate și adresabilitate sporite, ducând, pe termen mediu și lung, la o creștere economică și la crearea de locuri de muncă”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Totodată, extinderea infrastructurii de agrement în municipiul Vaslui este un obiectiv important pentru toți cetățenii care vor dori să practice înotul, bazinul urmând a fi deschis vasluienilor, dar și locuitorilor Zonei Metropolitane sau din orașele învecinate municipiului nostru.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura