Home » Local » Controale în brutării! Inspecția Muncii Vaslui a aplicat amenzi și avertismente

Controale în brutării! Inspecția Muncii Vaslui a aplicat amenzi și avertismente

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat în perioada 9-12 aprilie 2024 o campanie pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul „fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase”. Acțiunile de control au vizat și modul în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă

În cadrul acestei campanii, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate vizite de inspecție la 21 angajatori. Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, dispuse 20 de măsuri de remediere a neconformităților constatate în domeniul relațiilor de muncă.

„În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate vizite de inspecție la 13 angajatori și au fost constatate 32 de neconformități față de prevederile legale. Prin urmare, au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale (două amenzi în sumă totală de 11.000 lei și 30 de avertismente)”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector  șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura