Home » Business » Tot mai puțini vasluieni trec pe la Registrul Comerțului! În trei luni au fost înmatriculate doar 305 firme

Tot mai puțini vasluieni trec pe la Registrul Comerțului! În trei luni au fost înmatriculate doar 305 firme

de Dănuț CIOBANU 

Creșterea fiscalității în mediul privat are consecințe directe asupra mediului economic. Antreprenorii nu își mai deschid afaceri noi, iar multe activități și-au încetat activitatea. Din păcate, ordonanțele austerității au impactul anticipat de întreprinzătorii locali. IMM-urile nu mai pot crește prețurile pentru că nu au cui să vândă și intra în faliment.

În primul trimestru din acest an, în județul Vaslui au fost înmatriculate 305 firme. Este vorba despre 224 SRL-uri, 33 PFA-uri etc. Potrivit datelor Oficiului Național al Regitrului Comerțului, față de perioada similară a anului trecut, când au fost înscrise 334 de societăți comerciale, se înregistrează o diminuare a înmatriculărilor de 8,68%.

Reamintim că în perioada ianuarie – decembrie 2023, în județul Vaslui și-au încetat activitatea un număr total de 1.381 de firme.

Astfel, au fost suspendate 251 de firme, iar alte 385 de societăți au fost dizolvate. În aceeași perioadă, au fost radiate din Registrul Comerțului 745 de societăți.

În acest context economic dificil, una din dorințele oamenilor de afaceri din județul Vaslui pentru anul 2024 este de a lucra mai bine cu autoritățile locale. Antreprenorii vor ca să fie înțeleși și apreciați la justa valoare și să fie consultați în problemele cu care se confruntă comunitățile. Antreprenorii susțin că toate greutățile cu care se confruntă mediul economic sunt, de fapt, problemele administrației publice.

„Ne dorim întâlniri la care să coboare din caleașca imperială conducătorii județului. Să vină să stea de vorbă, să nu fie supărăcioși cum au mai fost cu noi! Să înțeleagă că problemele oamenilor de afaceri sunt ale lor, nu ale oamenilor de afaceri. Le-au fost create probleme oamenilor de afaceri”, spunea Ionel Constantin, președintele Camerei de Comeț Industrie și Agricultură Vaslui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura