Home » Administratie » Autoritățile județului Vaslui au participat la celebrarea Zilei Independenței de Stat a României

Autoritățile județului Vaslui au participat la celebrarea Zilei Independenței de Stat a României

Reprezentanții autorităților publice din județul Vaslui au participat la manifestările dedicate Zilei Independenței de Stat a României.

Ceremonialul a cuprins acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Naţional al României și al Uniunii Europene, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, depunerea unei coroane la Monumentul Independenței și defilarea gărzii de onoare.

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a spus că Ziua Independenței României este ziua în care, prin curajul, sacrificiul și înțelepciunea înaintașilor noștri, ne-am câștigat dreptul de a ne gândi viitorul, de a ne trăi prezentul și de a ne onora trecutul într-un stat suveran, liber și independent.

În această zi simbolică, este de datoria noastră să ne aducem aminte de eroii care au luptat pentru ca visul unei națiuni unite și libere să devină realitate. Indiferent de rangul lor social, de originea sau profesia lor, acești oameni au avut un ideal comun: independența României. Această ambiție a transcendat diferențele, unindu-ne strămoșii într-un front comun pentru libertate.

„În prezent, trăim într-o lume în continuă schimbare, o lume în care provocările se multiplică și se diversifică. Cu toate acestea, spiritul unității și solidarității care a ghidat lupta pentru independență rămâne important pentru a face față provocărilor actuale și viitoare. Să nu uităm că fiecare dintre noi are un rol de jucat în a asigura prosperitatea, stabilitatea și integritatea acestui stat. Independența nu înseamnă doar libertatea de a decide pentru noi înșine, ci și responsabilitatea de a lua deciziile potrivite pentru binele comun”, a spus prefectul județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*