Home » Agricultura » Fără penalități în campania 2024! Termenul limită de depunere a cererilor de plată este data de 7 iunie

Fără penalități în campania 2024! Termenul limită de depunere a cererilor de plată este data de 7 iunie

Termenul limită de depunere a cererilor de plată, în cadrul campaniei 2024, este data de 7 iunie, inclusiv. Față de campaniile precedente, în campania 2024 nu există perioadă de depunere cu penalități.

După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

„Fermierii vor putea depune cererea de plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilorde utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie). Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și, ulterior, va completa cererea pentru suprafaţăprin intermediul aplicației IPA- Online”, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale  prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*