Home » Local » Elevi și profesori din județul Vaslui au participat la activități școlare în cadrul Școlii Platon din Katerini

Elevi și profesori din județul Vaslui au participat la activități școlare în cadrul Școlii Platon din Katerini

În perioada 6.04.2024 – 14.04.2024 s-a realizat mobilitatea de grup pentru 30 de elevi și 5 profesori însoțitori la Școala Platon MEPE în localitatea Katerini – Grecia din cadrul Acreditării în domeniul Educației Școlare – proiect cu nr ref. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000137410, în care Inspectoratul Școlar Județean Vaslui este Lider de consorțiu.

În anul I de proiect, consorțiul ISJ VASLUI este format din: Școala Gimnazială “Adrian Porumboiu“ Muntenii de Jos, Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu“ Epureni, Școala Gimnazială nr. 1 sat Lunca Banului, Școala Gimnazială nr. 1 sat Stănilești și Școala Gimnazială “Ion Murgeanu“ Zorleni.

Activitățile desfășurate în cadrul mobilității au urmărit: dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză, a competențelor STEAM, dezvoltarea gândirii critice, promovarea interculturalismului și îmbunătățirea abilităților de relaționare în medii culturale diferite.

Cei 30 de elevi și cele 5 cadre didactice însoțitoare au participat cu mult interes la activitățile școlare în cadrul Școlii Platon din Katerini, s-au împrietenit cu elevii și profesorii greci din această instituție și s-au bucurat de activitățile culturale din afara programului școlar.

Deschiderea de proiect a avut loc duminică, 7 aprilie 2024, în sala de conferințe a hotelului în care au fost cazați, fiind organizată de reprezentanți ai Școlii Platon.

În următoarele cinci zile s-au desfășurat activități atât dimineața, cât și după-amiaza, astfel:

– activitate de tip outdoor – ”Greek traditional sports games”

– activitate de literație – ”Greek Alphabet”

– activități cultural-istorice: excursie la ”Puntea lui Zeus” de pe Muntele Olimp, Mânăstirile Efrem Sirul și Sfântul Dionisie.

– activitate de prezentare a Proiectului Ecomobility axat pe importanța și avantajele oferite de implementarea energiei solare în comunitatea locală, organizată de elevii din cadrul Școlii Platon în prezența directorului școlii, primarului orașului Katerini și a reprezentanților din cadrul Poliției și Bisericii

– cei 30 de elevi și profesorii au participat la o acțiune de ecologizare, la activități școlare în cadrul Școlii Platon: ore de engleză, de matematică și la două activități de tip out door – ”Enhancing Empathy” și muzică

– vizita la Complexul Marele Meteor, unde au vizitat o fabrica de icoane – în care au fost explicate în limba română etapele și tehnicile de pictare a icoanelor și mânăstirea Varlaam.

– au participat la lecții în clase: de istorie- ”Greek mythology – The 12 Gods of Olympus Mountain”, de matematică, de educație economico-financiară, de limba engleză împreună cu elevii greci, după care au urmat două activități de tip outdoor – Traditional games with Greek students și cea de empatizare și împrietenire.

La sfârșitul activităților, toți elevii au primit Atestatul de absolvire Erasmus+. În a doua parte a zilei, a avut loc festivitatea de încheiere a proiectului în care copiii și-au exprimat impresiile și experiențele trăite în cele 5 zile de cursuri.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*