Home » Administratie » Vin banii pentru primari! Ministerul Dezvoltării va plăti lucrările executate pe trei programe de finanțare

Vin banii pentru primari! Ministerul Dezvoltării va plăti lucrările executate pe trei programe de finanțare

de Dănuț CIOBANU 

Ministerul Dezvoltării va asigura plata pentru lucrările realizate în cadrul proiectelor de dezvoltare. Este vorba de Programul ”Anghel Saligny”, PNDL (etapele 1 și 2) și Planului Național de Redresare și Reziliență. În total, la nivel național, sumele care vor fi virate în teritoriu se ridică la aproape 1 miliard de lei.

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, o Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul autorităților locale, aducând o serie de modificări pentru flexibilizarea procedurilor prin care sunt finanțate proiectele în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Astfel, sunt peste 1.500 de proiecte de investiții care vor putea fi finanțate ca urmare a acestor modificări.

De asemenea, printr-un memorandum aprobat în aceeași ședință la inițiativa Ministerului Dezvoltării, se va asigura plata pentru lucrări deja executate în cadrul Programului ”Anghel Saligny”, Programului Național de Dezvoltare Locală (etapele 1 și 2) și Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Este vorba despre aproape 1 miliard de lei, fonduri puse la dispoziția Ministerului Dezvoltării pentru investiții aflate în derulare în comunitățile locale din întreaga țară, pentru realizarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a drumurilor, podurilor și a rețelelor inteligente de distribuirea gazelor naturale”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Conform criteriilor de selectare din cadrul Programului „Anghel Saligny”, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*