Home » Culture » Săptămâna Voluntariatului: Tineri mobilizați la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

Săptămâna Voluntariatului: Tineri mobilizați la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

În perioada 13-19 mari 2024, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui se desfășoară „Săptămâna Voluntariatului”. Perioada este încărcată cu tot felul de evenimente, la care participă voluntarii asociați instituției de cultură.

Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui, a spus că aceste activități vor continua în toate zilele acestei săptămâni, iar la evenimente vor fi angrenați în special voluntari tineri.

„Un eveniment care se derulează în toate zilele săptămânii se intitulează „Citește și dăruiește”. Astfel, la un stand permanent de carte, iubitorii de lectură pot dona și primi o carte în loc. În data de 14 mai s-a desfășurat o altă activitate întitulată „Magia cuvintelor”. În cadrul acțiunii, voluntarii au citit texte copiilor instituționalizați în cadrul centrului de Zi Bucuria”, a spus Gelu Bichineț.

În data de 15 mai s-a derulat evenimentul „Biblioteca vie”, acțiune în care tinerii interesați discută cu diferite persoanalități.

În ultimii ani, numărul vizitatorilor la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a crescut constant. Și pentru acest an, conducere instituției speră că se va înregistra un număr mare de utilizatori.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*