Home » Agricultura » Investiție de 6,3 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigații Mânjești

Investiție de 6,3 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigații Mânjești

Agenţia Naţională de  Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui derulează un proiect privind reabilitarea infrastructurii principale de irigații Mânjești. Amenajarea de irigații Mânjești are o suprafață netă pentru irigații de 595 hectare. Sursa de apă o constituie acumularea Mânjești, în cadrul acestei amenajări este constituită organizația utilizatorilor de apă pentru irigații Mânjești.

Reabilitarea acestui obiectiv de investiţii cuprinde reabilitarea următoarelor elemente ale infrastructurii principale de irigaţii: o staţie de pompare de alimentare- SPA;1260 m conductă de refulare. Valoarea totală estimată a investiţiei este de 6.333.227 lei cu TVA. Durata de realizare a investiției este de 12 luni

„Ordinul de începere a execuției lucrărilor a fost emis în data de 13 martie 2023 iar lucrările executate până la emiterea ordinului de sistare din 13 decembrie 2023 au fost în valoare de 2.969.999 lei cu TVA, rezultând un procent de 70,20% din valoarea contractului de execuție. Lucrările au  au constat în înlocuirea în întregime a conductei de refulare în lungime de 1260 m, dezafectare instalațiilor hidromecanice vechi de pe colectorul de aspirație și înlocuirea cu altele noi, a spus Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui.

În data de 16 aprilie 2024 s-a emis ordinul de reîncepere a lucrărilor. Până în prezent s-au executat lucrări cu precădere care să poată asigura funcționalitatea agregatelor de pompare și a echipamentelor hidromecanice pentru a putea livra apă fermierilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*