Home » Local » Elevii vasluieni au fost premiați la Olimpiada Interdisciplinară Științele Pământului

Elevii vasluieni au fost premiați la Olimpiada Interdisciplinară Științele Pământului

În perioada 09-12 mai 2024, s-a desfășurat Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad, etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare Științele Pământului, la care au participat liceeni din 29 de județe.

Județul Vaslui a fost reprezentat de către eleva Cruceanu Bianca Elena, din clasa a XI-a, profilul științe ale naturii, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, din Bârlad, însoțită de prof. Tilibașa Aura de la aceeași unitate școlară.

În cadrul etapei naționale, elevii au susținut două probe: o probă teoretică și una practică/experimentală, cu durata de câte 3 ore, fiecare probă fiind compusă din 4 subiecte, câte unul pentru fiecare disciplină de concurs: biologie, chimie, fizică, geografie.

Cruceanu Bianca Elena a obținut Premiul special oferit de către Societatea de geografie din România, pentru rezultatul general de la cele două probe de concurs, profesori îndrumători, Cristina Oprea-geografie, Angheluță Cătălin-fizică (la clasă şi la CEX ) și Angheluță Ecaterina-fizică (la CEX), Carata Cristina-biologie și Tilibașa Aura-chimie.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*