Home » Local » Infracțiuni pe șosele! Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane

Infracțiuni pe șosele! Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

La data de 16 mai 2024, ora 08.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, și ai Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 2F, în localitatea/comuna Ivănești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat provizoriu în județul Bacău, condus de către un bărbat de 61 de ani, din orașul Comănești, județul Bacău.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au stabilit că autorizația de circulație provizorie a autovehiculului este expirată din data de 9 mai 2024.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a conducătorului auto, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

La data de 17 mai 2024, ora 00.26, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 15D, în localitatea/comuna Băcești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în Franța, condus de către un bărbat de 37 de ani, din Băcești.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ori substanțelor psihoactive”.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*