Home » Local » 53 de firme au participat la bursa locurilor de muncă! 258 de persoane au fost selectate în vederea încadrării

53 de firme au participat la bursa locurilor de muncă! 258 de persoane au fost selectate în vederea încadrării

de Dănuț CIOBANU 

La bursa locurilor de muncă care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute au participat 960 de vasluieni. La finalul acțiunii, au fost selectate în vederea încadrării 258 de persoane. Participanții la bursă au avut de ales dintr-un număr de 339 locuri de muncă puse la dispoziţie de 53 agenţi economici din judeţ.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui a organizat bursa locurilor de muncă concomitent la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistență Educațională – strada Donici nr.2 din Vaslui, la sediul Centrului Militar – strada 1 Decembrie nr.25 din Bîrlad și la sediul Casei de Cultra Alexandru Giugaru  – strada Alexandru Giugaru  nr. 2 din Huși, începând cu ora 900.

„Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă a fost gratuită”, a spus Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Din  cei peste 800 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 53 care au oferit 339 locuri de muncă vacante (la Vaslui 19 firme au oferit 179 locuri de muncă, la Bârlad 16 firme – 98 posturi şi la Huşi 18 firme – 62 posturi). Dintre acestea 19 s-au adresat persoanelor cu studii superioare şi 391 persoanelor fără studii superioare.

Printre meseriile cele mai solicitate se numără: specialist marketing, economist in comert si marketing, economist în relații economice internationale, laborant chimist, mecanic întreținere utilaje, frigotehnist, electrician de întreținere și reparații, fochist pentru cazane mici de aburi etc.

În baza protocolului încheiat între Ministerul Muncii și Ministerul Educaţiei, la bursa locurilor de munca au participat şi 326 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 10 unități de învațământ din judeţ.

De asemenea, în baza protocolului încheiat cu Penitenciarul  cu regim închis Vaslui, la bursa locurilor de muncă au participat și 7 persoane private de libertate ce mai au maxim 6 luni până la eliberarea din detenţie.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*