Home » Local » Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit și indisponibilizat la frontieră

Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit și indisponibilizat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism care figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare de autoritățile din Germania.

În data de 18 mai a.c., în jurul orei 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița- ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, în vârstă de 55 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice României.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat mașina din România,  plătind suma de 6.000 de euro, în cursul anului trecut de la o cunoștință.  Acesta a mai adăugat că nu avea informații că mijlocul de transport figurează ca fiind căutat de către autorități.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 30.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*