Home » Local » Decontări în valoare de 888.442 de lei pentru serviciile de îngrijire la domiciliu

Decontări în valoare de 888.442 de lei pentru serviciile de îngrijire la domiciliu

Casa de Asigurări de Sanătate (CAS) Vaslui a încheiat anul trecut contracte cu șase furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu. Doi furnizori sunt din Vaslui, doi din municipiul Barlad, unul din Negresti și unul la Huși. În anul 2023 a fost decontată pentru serviciile de îngrijire la domiciliu o sumă totală de 888.442 de lei.

Potrivit legislației în vigoare, un asigurat poate beneficia, pe parcursul unui an, de 90 de zile de îngrijiri, în episoade de îngrijire de maximum 30 de zile. Îngrijirile medicale se referă la administrarea de medicamente intramuscular sau intravenos, îngrijirea escarelor, monitorizarea funcțiilor vitale, TA (tensiune arterială), puls, respirație , kinetoterapie, etc.

„Serviciile de ingrijiri medicale la domiciliu constituie o alternativă mult mai ieftină pentru sistemul de sănatate și în același timp, una care duce la creșterea calității vieții pacienților, urmărindu-se ca asigurații care prezintă un anumit nivel de dependență și o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate sanitară în vederea asigurării îngrijirilor ambulatorii recomandate de medici să beneficieze de anumite tratamente de durată la domiciliu”, a spus Mihaela Chitariu, directorul CAS Vaslui.

Având în vedere avantajele deosebite pe care le generează serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu (nedizlocarea bolnavului din sânul familiei prin deplasarea furnizorului la domiciliul acestuia, costurile reduse în comparație cu cele ce se înregistrează în unitățile spitalicesti), în cursul anului trecut s-a avut în vedere acoperirea, pe cat posibil, a nevoilor de îngrijiri la domiciliu ale asiguraților de pe întreg teritoriul județului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura